Viktminskning: Följ dessa 10 mycket effektiva tips för att gå ner i vikt innan sommaren 2023 kommer!

Det är mycket troligt att majoriteten av människor inte vet att det finns flera faktorer som gynnar övervikt.

Att gå upp kilon är lätt, men att gå ner i vikt kräver mycket ansträngning i sig. Det är därför vi avslöjar dessa 10 magiska tips!

Viktminskning: ät hälsosamt och träna regelbundet fysisk aktivitet!

Börja först med att ändra dina matvanor för att få din viktminskning att fungera. För detta, ha en balanserad kost med 50% frukt och grönsaker, 25% protein och resten fullkorn. Här är några förslag: “frukt och grönsaker, fisk, nötter, brunt ris och havregryn”. Men fett, tillsatt socker, processade livsmedel, bakverk och fett rött kött bör undvikas.

Sedansjälvdisciplin i kosten är också ett mycket gynnsamt element för att uppnå denna viktminskning. Men var försiktig, bristen på nödvändiga vitaminer och mineraler kan göra dig sjuk. Få inte panik, modern teknik gör ditt jobb lättare. Tack vare mobilapplikationer eller dedikerade webbplatser kan du spela in maten du äter varje dag. I gengäld rapporterar de till dig om dina framsteg och räknar till och med om body mass index eller (BMI).

Inte bara, spela sport gör att du alltid kan hålla dig frisk men hjälper dig också till framgångsrik viktminskning. Med det, ägna 1 timme om dagen till fysisk aktivitet. För passiva personer som byråkrater, öka gradvis och intensivt denna övning. Dessutom är det inte obligatoriskt att gå till idrottshallen för att träna det. Till exempel: att ta trappan, gå ut med en hund, dansa eller till och med spela utomhusspel räcker.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Future naturo viktminskning, hälsa och välmående (@elofeatrust)

Till sist, eliminering av flytande kalorier är en effektiv och ofta förbisedd strategi i viktminskningsresan. De hänvisar till kalorierna som finns i sockerhaltiga drycker, läsk, alkoholhaltiga cocktails och smaksatt kaffe. Deras regelbundna konsumtion leder till ökat kaloriintag utan att ge tillräcklig mättnad.

Ha alltid ditt mål i åtanke

Begränsa portioner sväljning bidrar i hög grad till viktminskning. Allt du äter i överflöd, även grönsaker med lågt kaloriinnehåll kan göra att du blir överviktig. Därför rekommenderas det starkt att du använder måtten på måtten eller portionsstorleksguider.

En hälsosam måltid räcker inte för effektiv viktminskning. Det är faktiskt nödvändigt att vara medveten om de fördelar som du kommer att dra nytta av det. Så ta den tid du behöver njut av din kost. Faktum är att den genomsnittliga tiden för kroppen att registrera alla signaler om mättnad under måltiden är 20 minuter.

Se detta inlägg på Instagram

En publikation som delas av 🌿 Healthy – #healthy (@__healthy.fr__)

Dessutommiljö vi lever i bidrar i hög grad till viktminskning. Som ett exempel, när vi tittar på tv, tenderar vi att äta överdrivet och utan att stanna. En av två personer kan inte motstå frestelsen att ge en skål godis till någon annan utan att ta den.

Lösningen är då att planera framåt livsmedel som är lämpliga för viktminskning. Att förvara skräpmat i skafferiet ger dig inget fördelaktigt. Tänk på det goda med din kropp och glöm dessa dåliga vanor. Dessutom ska snabba, oorganiserade och farliga måltider också undvikas. Varför inte planera din meny i förväg innan du bestämmer dig för att gå på restaurang?

Viktminskning: ha mod och tålamod

Du behöver en bra motivation att övervinna hinder och svårigheter under viktminskning. Oavsett om det är socialt stöd från familj, vänner eller från dig själv. Numera är sociala nätverk snabba sätt att komma i kontakt med nära och kära. Du kan dela med dig av dina framsteg där, be om råd etc. Om den virtuella världen inte passar dig, gå med i träningsklubbar för att få individuella eller grupprådgivningar och etablera ett positivt socialt nätverk.

Se detta inlägg på Instagram

En publikation som delas av Aurélien | Viktminskning (@aurelien_coaching)

Viktminskning är en lång process och resultatet märks inte över en natt. Att vara positiv är därför viktigt att ha modet att inte ge upp plötsligt och skörda frukterna av långt hårt arbete.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *